У Білому домі уточнили, про що Байден говорив із Порошенком і Гройсманом

У Білому домі уточнили, про що Байден говорив із Порошенком і Гройсманом

Укрінформ
Віце-президент США Джо Байден заявив про необхідність зберегти незалежність Національного антикорупційного бюро України.

Про це йдеться в повідомленні Білого дому за підсумками розмови віце-президента США з Президентом України Петром Порошенком та Прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, інформує Радіо Свобода.

"Віце-президент та Прем’єр-міністр Гройсман погодилися щодо важливості подальшого прогресу в реформах, й особливо з необхідністю збереження незалежності Національного антикорупційного бюро", – йдеться в повідомленні.

Байден і Гройсман обговорили програму реформ України.

У Білому домі за підсумками розмови з українським президентом повідомили, що обидва лідери також висловили рішучу підтримку зміцненню Національного антикорупційного бюро та забезпеченню бюро необхідними ресурсами.

Як повідомили у прес-службі Президента України, Байден привітав Порошенка з успішним завершенням першої фази електронного декларування і назвав її важливим кроком у боротьбі з корупцією в Україні.

Раніше генпрокурор України Юрій Луценко заявляв про намір ініціювати певні зміни в законодавство щодо злочинів, які підслідні НАБУ.

У НАБУ та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі неодноразово заявляли, що будь-яке втручання в чужу підслідність створює ризик визнання доказів недопустимими і в подальшому створює умови для уникнення підозрюваним відповідальності.

Підслідними НАБУ є вищі посадові особи, завданням бюро є протидія кримінальним корупційним правопорушенням, які вчинені вищими посадовими особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та становлять загрозу національній безпеці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-