У НАЗК знайшли законодавчі прогалини в е-декларуванні

У НАЗК знайшли законодавчі прогалини в е-декларуванні

Укрінформ
Порядок заповнення е-декларацій особами, які виконують завдання в інтересах держави та забезпечення її безпеки, потребує врегулювання на законодавчому рівні.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак.

"Впродовж останніх двох місяців роботи Реєстру Національне агентство отримало чимало слушних пропозицій та об’єктивних вимог від декларантів, які потребують унормування на законодавчому рівні. Відтак наразі це питання порядку заповнення е-декларацій особами, які виконують завдання в інтересах держави та забезпечення її безпеки із залишенням на військовій службі, службі у правоохоронних органах без виключення із списків особового складу, а також ряд інших осіб", - написала Корчак.

Вона додала, що раніше також порушувалося питання щодо законодавчого унормування порядку декларування учасників АТО, осіб, що перебувають в зоні проведення АТО у довгострокових відрядженнях та внутрішніх переселенців. "Це надзвичайно важливо зробити", - підкреслила голова НАЗК.

Корчак зазначила, що функціонування Реєстру виявило ще декілька законодавчих прогалин – це, зокрема, відсутність порядку подання е-декларацій особами, які є затриманими, тримаються під вартою або відбувають покарання та тими, хто за станом здоров’я не може подати декларацію (перебуває у тяжкому стані, знаходиться на лікуванні, тощо).

"Це те, над чим маємо працювати спільно з законотворцями і що дозволить в подальшому забезпечити е-декларування для всіх категорій службовців", - резюмувала Корчак.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-