Нардеп: Кремль обрав нову жертву - нашого доброго сусіда Молдову

Нардеп: Кремль обрав нову жертву - нашого доброго сусіда Молдову

Укрінформ
Перемога Ігоря Додона на президентських виборах у Молдові може відкинути цю країну назад на 15 років. 

Таку думку висловила народний депутат Ірина Фріз на своїй сторінці на Facebook.

"Після вкраденого Криму і вмитого кров’ю Донбасу Кремль обрав нову жертву – нашого доброго сусіда Молдову. Якщо справдиться все те, що планує зробити Кремль і Ігор Додон, то Молдову очікує зупинка євроінтеграційних процесів, ізоляція, припинення функціонування безвізового режиму, закриття європейського ринку для молдовських виробників, удар по економіці і добробуту громадян", - написала Фріз.

На її переконання, Євразійський економічний союз – це проект, який довів свою неефективність. Про це свідчить негативний досвід Білорусі і Казахстану, які не отримали того, чого їм обіцяли. 

"У Молдови немає і не буде спільного кордону з членами Євразійського Союзу. А це нівелює навіть примарні надії на економічне зростання. Дискримінація членів Союзу з боку Росії, яку вже відчули в Мінську і Астані, не залишає Молдові жодних шансів на зайняття стійкого сегменту ринку в ньому", - заявила нардеп.

Фріз наголосила, що Україна розглядає і розглядала Молдову як дружнього партнера, з яким має спільні європейські цінності. "Але риторика та заявлений план дій Ігоря Додона, на жаль, можуть змінити такі відносини і створити певні бар’єри між нами. Особливе занепокоєння викликає позиція «товариша» Додона щодо територіальної цілісності України. Вона є недопустимою і неприйнятною для нас. Спеціально для Ігоря Додона, який вочевидь має певні проблеми з географією: Крим – це Україна!" - написала нардеп.

Крім того, вона заявила, що плани розгортання російських баз на території Молдови та Придністров’я у випадку перемоги Додона становлять пряму загрозу не лише Україні, а й усьому регіону.

"Переконана, що можлива поява прокремлівського керівництва в Молдові, на нашому південно-східному кордоні, має знайти відповідну демократичну реакцію з боку нашої держави", - зазначила нардеп.

Нагадаємо, що до другого туру вийшли лідер Партії соціалістів Ігор Додон (47,98%) і голова партії "Дія і солідарність" Майя Санду (38,71%). Додон виступає проти європейської інтеграції та за тісніші зв'язки з Росією. Екс-міністр освіти Санду, підтримувана, зокрема, прозахідною молоддю, виступає за проєвропейський курс. 

Другий тур виборів відбудеться 13 листопада. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-