Президент підписав закони, які спрощують SMS-благодійність

Президент підписав закони, які спрощують SMS-благодійність

Укрінформ
Президент Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Як зазначається, закон № 1664-VIII спрямований на реформування чинного законодавства задля створення сприятливих умов впровадженню і розвитку благодійності. Документом передбачається внесення зміни до законів "Про збір на обов'язкове державне пенсійне страхування", "Про платіжні системи та переказ коштів в Україні", "Про фінансові послуги та державне регулювання ринків фінансових послуг", "Про телекомунікації", "Про благодійну діяльність та благодійні організації". Зокрема, законодавчо унормовується механізм збирання коштів на благодійні цілі за допомогою благодійних телекомунікаційних повідомлень. Вводиться поняття "благодійне телекомунікаційне повідомлення" та запроваджується збір благодійних пожертв операторами телекомунікацій серед абонентів виключно за наявності згоди оператора та укладення ним договору з обраною неприбутковою організацією.

Президент також підписав закон №1665- VIII "Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо створення сприятливих умов для впровадження благодійних телекомунікаційних повідомлень".

Цей закон спрямований на реформування чинного законодавства для створення сприятливих умов із впровадження та розвитку благодійності шляхом надсилання телекомунікаційних повідомлень, що забезпечить перерахування на благодійність всієї заявленої абонентом суми.

Документом передбачено, що звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції оператора телекомунікацій із надання телекомунікаційних послуг в частині здійснення благодійного телекомунікаційного повідомлення на благодійні цілі (доповнення новим пунктом статтю 197 Податкового кодексу України), а також надається право операторам телекомунікацій зменшувати податкові зобов'язання на суму податку на додану вартість нараховану на частину суми передоплати за телекомунікаційні послуги перераховану у якості благодійної пожертви за дорученням абонента (доповнення пункту 192.2 статті 192 Податкового кодексу України).

Обидва закони ухвалені Верховною Радою 6 жовтня нинішнього року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-