Посол США вказала, що убереже НАЗК від політичного тиску

Посол США вказала, що убереже НАЗК від політичного тиску

Укрінформ
Забезпечення незалежного функціонування Нацагентства з питань запобігання корупції має бути пріоритетом для влади й суспільства в Україні.

Про це під час зустрічі з головою НАЗК Наталією Корчак заявила Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович, повідомляє прес-служба Нацагентства.

"Ваша діяльність стосується дуже чутливих питань. Саме тому на сьогодні особливим завданням є збереження незалежної роботи Національного агентства, яка має грунтуватися виключно на законодавчих нормах. Тільки незалежна діяльність НАЗК унеможливить факти звинувачень агентства у політичній вмотивованості рішень чи перевірок, які надалі є цілком імовірними", - сказала Йованович.

Голова НАЗК Наталія Корчак окреслила подальші стратегічні кроки агентства у напрямку проведення антикорупційної роботи та вдосконалення її стратегії. Вони, зокрема, стосуються напрацьованих агентством законодавчих ініціатив, міжнародної співпраці, запровадження електронного реєстру звітів політпартій, мінімізації людського фактору в процесі перевірок і контролю за деклараціями, модернізації програмного забезпечення системи е-декларування тощо.

Під час зустрічі були обговорені також питання процедури перевірки декларацій та критерії такої перевірки, захисту внесених даних до Реєстру декларацій, взаємодії з експертним середовищем, методологічної роботи Національного агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-