Freedom House закликала Раду не приймати закон щодо антикорупціонерів

Freedom House закликала Раду не приймати закон щодо антикорупціонерів

Укрінформ
Міжнародна правозахисна організація Freedom House закликала український парламент відхилити законопроект народного депутата Юрія Дерев'янка №5318 щодо розширення сфери фінансового контролю над неурядовими організаціями.

На цьому наголошено у відповідній заяві, оприлюдненій в четвер на сайті організації.

«Українська Рада повинна відхилити законопроект, який під виглядом «прозорості» введе наглядовий урядовий контроль над неурядовими організаціями, активістами та над їхніми сім'ями», - йдеться в заяві. 

Як зазначив директор проектів організації Метью Шааф, «законопроект №5318 робить антикорупційні організації потенційними цілями для погроз та нападів з боку уряду».

Раніше в ЄС застерегли Україну від ухвалення цього законопроекту і заявили, що він суперечить досягненням, пов'язаним із впровадженням е-декларування. 

Автором проекту закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо розширення сфери фінансового контролю та врегулювання окремих питань застосування антикорупційних механізмів» є народний депутат Юрій Дерев'янко. Законопроект, зокрема, пропонує запровадити додаткові зобов'язання для недержавних організацій, залучених до питань протидії корупції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-