Хакери «засвітили» Ахметова у листах Суркова

Хакери «засвітили» Ахметова у листах Суркова

Укрінформ
У зламаній пошті приймальні апарату помічника президента РФ Владислава Суркова містяться факти того, що саме Сурков курирує ринок паливно-мастильних матеріалів (ПММ) в  республіках- маріонетках "Л/ДНР".

Дамп (скачана після зламу копія) пошти приймальні Суркова опублікували українські хакери з "КіберХунти".

"У пошті також можна знайти факти того, що Сурков почав курирувати ринок ПММ "ДНР". Під його контролем в РФ створюється дочірня компанія, яка купує за біржовими цінами паливо і за допомогою російської залізниці здійснює митне оформлення та доставку палива в Україну до станцій в Донецькій області", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що постачання палива кредитує Російський національний комерційний банк, який працює в Криму і на нього накладено санкції: "Тобто створена схема фінансово-економічної діяльності на окупованих територіях, в яких замішані російська дочірня компанія "Республіканської паливної компанії", РЖД і банк РНКБ".

Також вказується, що, можливо, саме ринок ПММ стає одним з приводів для усунення польових командирів формувань "ЛНР/ДНР", "які то погрожують "секретною флешкою Дрьомова", то проявляють свавілля в питанні контролю контрабанди палива, вугілля, медикаментів або наркотичних засобів".

Окремо в огляді дампа пошти Суркова згадується про листи головного редактора журналу "Російський репортер" Віталія Лейбіна: "Наприклад, в листі, підписаному "для В.Ю. секретно ", є імена. Лейбін повідомляє, що по темі "великої України" він зустрічався з Ігорем Гужвою (холдинг "Вести"), з яким знаходиться "в дружніх відносинах". "У нього наша ліцензія на київський "Репортер". Ми йому, до речі, обіцяли допомогу з боку європейських друзів по темі свободи слова в Україні", - наголошує Лейбін в своєму листі.

У своїх листах Лейбін писав про мародерства, торгівлю вугіллям, посадки "на підвал" російських громадян, конфлікт між ватажками "ДНР" Захарченком та Ходаковським, а також згадував про роль Ріната Ахметова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-