У НАТО назвали найважливіші зміни, яких вдалося досягти в Україні

У НАТО назвали найважливіші зміни, яких вдалося досягти в Україні

Укрінформ
Глава Представництва НАТО в Україні Александер Вінніков заявив, що суверенна та стабільна Україна - ключовий елемент Євроатлантичної безпеки.

Про це він сказав під час інформаційного заходу «Допомога НАТО Україні», що проходить в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

«Незалежна, суверенна та стабільна Україна, яка перейшла на верховенство права, є ключовим елементом євроатлантичної безпеки. Ми віримо, що це буде найкраща відповідь на російську агресію», - сказав Вінніков.

Він розповів, що Україні було запропоновано всеохопний пакет допомоги від Альянсу, щоб вона самостійно могла дбати про свою безпеку та продовжувати шлях реформ.

Вінніков наголосив, що комплексний пакет допомоги стосується не лише військової реформи, а й включає дорадчу допомогу.

«Пакет реформ - це не просто військова реформа. Це комплексна відповідь на складну безпекову ситуацію. Заходи в ньому спрямовані на дві речі - підтримку реформ та дорадчу допомогу. Натівські стандарти - це не лише технічні стандарти. Вони також включають у себе певні цінності: права людини, впровадження реформ», - підкреслив глава Представництва НАТО в Україні. 

Директор центру інформації та документації НАТО Наталія Немилівська додала, що Альянс наразі допомагає Україні в інформаційній війні.

«Також наша мета - надати допомогу Україні в боротьбі з гібридними загрозами, зокрема в інформаційній війні», - сказала Немилівська.

Вона наголосила, що важливим напрямком залишається допомога у сфері стратегічних комунікацій.

«Стратегічне партнерство має на меті допомагати Україні, щоб урядова комунікація відбувалась ефективно і вчасно. Найважливіші зміни, яких нам вдалося досягти - це зміна менталітету. Є зростаюче розуміння важливості стратегічної комунікації. Друге - зміна процедур - вони все глибше проникають в політичні інституції", - зазначила директор центру інформації та документації НАТО.

Більш детально ознайомитись із Трастовими фондами НАТО для України можна в інтерв'ю з Александером Вінніковим на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-