У ГПУ немає доказів, що Добкін і Кернес фінансували антимайдан

У ГПУ немає доказів, що Добкін і Кернес фінансували антимайдан

Укрінформ
Михайло Добкін і Геннадій Кернес не фігурують у справі про побиття активістів харківського Євромайдану.

Про це в інтерв’ю «Громадському радіо» розповів керівник Департаменту спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

«Ні, їхні імена не фігурують. Збирати Антимайдан — це ж не злочин. Такий факт є, але не інкримінується вчинення злочину. Є антиморальні і безчесні речі, а є злочинні. Яку статтю кримінального кодексу ви вбачаєте в тому, що вони зібрали Антимайдан?» — сказав він.

На запитання про те, чи фігурують їхні прізвища в розслідуванні епізоду, коли зіштовхнулися Майдан і Антимайдан, і чи причетні вони до фінансування «тітушок», Горбатюк відповів: «Даних, які б вказували на організацію і фінансування Добкіним і Кернесом, не встановили. Але ми вивчимо провадження, які вони (харківська обласна прокуратура — «Громадське радіо») розслідують і подивимось, наскільки вони їх пропрацювали саме з точки зору організаторів... Йдеться про той день, коли було побиття».

Очільник Департаменту спецрозслідувань ГПУ повідомив, що його відомство бере цю справу під власний контроль.

«Так, перевіримо. Нам повідомляли, що вже є результати, зокрема направлені до суду працівники міліції, які не забезпечили охорону. Подивимось, яка робота проведена щодо організаторів фінансування», — запевнив Горбатюк.

За його словами, вже є відкриті провадження щодо виконавців середньої ланки — це працівники міліції. Що ж до конкретних організаторів — відкритих проваджень наразі немає.

1 березня 2014 року у Харкові під час мітингу антимайданівців, які зайняли Харківську ОДА, сталася кривава сутичка з активістами Євромайдану. Учасники мітингу поставили над входом в будівлю ОДА російський прапор і прапор Харкова, нібито звільнивши ХОДА від євромайданівців. Перед цим на мітингу виступили сам Кернес та Добкін.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-