На ранковому засіданні ВР зареєструвалися 364 нардепи

На ранковому засіданні ВР зареєструвалися 364 нардепи

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій відкрив ранкове пленарне засідання парламенту.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, у сесійній залі зареєструвалися 364 народні депутати.

Згідно з порядком денним, парлаемнтарії сьогодні розглянуть законопроекти щодо дерегуляції, розвитку бізнес-клімату та правоохоронної діяльності.

Зокрема, ВР розгляне у першому читанні законопроект про медіацію; у другому читанні - внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо усунення адміністративних бар'єрів для експорту послуг; законопроект про внесення змін до Закону України "Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності" щодо лібералізації системи державного нагляду.

Проект закону про установу бізнес-омбудсмена сьогодні нардепи розглянуть у другому читанні.

У четвер законодавці також можуть внести зміни до Постанови Верховної Радим "Про додаткові заходи щодо зміцнення обороноздатності та безпеки держави" та ухвалити Звернення до парламентів та органів виконавчої влади держав - членів ЄС стосовно посилення співпраці у галузі енергетичної безпеки та потенційних ризиків реалізації проектів з будівництва транзитних газопроводів в обхід України.

У другому читанні Верховна Рада може ухвалити проект закону про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії.

Крім того, на розгляд парламенту винесена низка законопроектів щодо правоохоронної діяльності. Зокрема - проект постанови про звернення Верховної Ради до Кабінету Міністрів та органів місцевого самоврядування щодо здійснення контролю за станом правопорядку в державі та у відповідних територіальних громадах; проект постанови про увічнення пам'яті бійців Національної гвардії, які загинули 31 серпня 2015 року під стінами Верховної Ради, захищаючи свободу та демократію в Україні.

У першому читанні парламентарії розглянуть законопроект про Дисциплінарний статут Національної поліції України; проект внесення змін до Кримінального кодексу щодо захисту дітей від сексуальних зловживань та сексуальної експлуатації; проект закону про внесення змін до Кримінального кодексу (щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув'язнення у строк покарання). У другому читанні - внесення змін до Кримінального процесуального кодексу щодо окремих питань слідчих дій з метою забезпечення додаткових гарантій законності при їх проведенні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-