Робота НАЗК може бути заблокованою - Рябошапка

Робота НАЗК може бути заблокованою - Рябошапка

Відео
Укрінформ
Роботу Національного агентства з питань запобігання корупції може бути заблоковано через провадження проти двох її членів.

Про це в ефірі Громадського розповів член НАЗК Руслан Рябошапка.

Йдеться про Олександра Скопича, проти якого відбувається провадження стосовно голосування щодо призначення його на посаду. Крім того, прокуратура міста Києва проводить розслідування щодо самого Рябошапки за фактом можливості незаконного збагачення.

"Я хвилююся, що це (зупинення роботи НАЗК – ред.) може бути. Але наслідки будуть дуже шкідливі", – сказав він.

Рябошапка зауважив, що у разі припинення повноважень 2 членів НАЗК, агентство не зможе ухвалювати ті чи інші рішення, оскільки буде відсутній кворум через те, що на даний момент у складі НАЗК наявні лише 4 членів із 5.

Як повідомлялося, прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за зверненням народного депутата Івана Вінника щодо незаконного збагачення члена Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Рябошапки. Вінник звинувачував Рябошапку в незаконному отриманні коштів від ПРООН.

Щодо іншого члена НАЗК Скопича, то справа проти нього стосується конфлікту інтересів у голови Нацдержслужби Констянтина Ващенка, під час його голосування за обрання Скопича, який на той момент був його заступником, членом агентства.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-