Балчун vs Омелян: чиновники обмінялися звинуваченнями в інтригах

Балчун vs Омелян: чиновники обмінялися звинуваченнями в інтригах

Укрінформ
Керівник "Укрзалізниці" Войцех Балчун та міністр інфраструктури Володимир Омелян обмінялися критичними репліками в мережі.

Зокрема, в інтерв`ю "Центру транспортних стратегій" Балчун обурився тим, що про невдоволення його роботою з боку Мінінфраструктури він дізнається з інших джерел.

"Коли міністр на зустрічі з журналістами off the record каже, що дуже незадоволений моєю роботою... І якщо я про це знаю, то це означає, що інформація подається для того, щоб вона спливла. Або ж, коли відбуваються зустрічі з інвесторами і представниками американського бізнесу, то подається той самий текст... Я людина компромісу і докладу всіх зусиль для того, щоб знайти діалог з МІУ... Але я некомфортно почуваюся, коли за моєю спиною йде інформація, що МІУ невдоволене моєю роботою... Уже через місяць після того, як я прийшов в УЗ, почали ходити чутки, що мої дні полічені місяцями. Я задаю собі питання: навіщо зі мною підписувався контракт?" - зазначив Балчун.

Він також висловив невдоволення рішенням про призначення першого заступника міністра главою Наглядової ради "Укрзалізниці".

"Не відповідає загальноприйнятим у світі стандартам і те, що у нас в одній особі - перший заступник міністра (Євген Кравцов. - Ред.) і глава Наглядової ради, причому зовсім нещодавно очолював компанію і брав управлінські та кадрові рішення. І тут я абсолютно згоден з Володимиром Гройсманом, який сказав, що Наглядова рада має бути незалежною, публічною, професійною і мати об'єктивний погляд на те, що відбувається на залізниці", - заявив Балчун.

У свою чергу міністр інфраструктури Володимир Омелян на своїй сторінці у Facebook висловив здивування заявами свого підлеглого.

"Почитав інтерв'ю Войцеха Балчуна ЦТС. Так і не можу зрозуміти, коли я заважав більше: коли відстоював право Бальчуна стати керівником УЗ наперекір усім чи тепер, коли вимагаю від польської команди працювати прозоро, ефективно і системно, а не займатися інтригами і кулуарними домовленостями", - написав він на своїй сторінці у соцмережі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-