Климпуш-Цинцадзе: Нератифікація асоціації може

Климпуш-Цинцадзе: Нератифікація асоціації може "розкачати" східні кордони ЄС

Укрінформ
Віце-прем`єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе заявила, що Угода про асоціацію з ЄС є надзвичайно важливою для масштабних перетворень в Україні, вона є дорожньою картою реформ.

Про це вона сказала під час зустрічі із членами Парламентської асамблеї ЄВРОНЕСТ (ЄС - країни "Східного партнерства"), повідомляє Урядовий портал.

"Угода про асоціацію з ЄС є надзвичайно важливою для масштабних перетворень в Україні, вона є дорожньою картою реформ. Важливо, що уряд Нідерландів вважає Угоду чинником стабілізації в регіоні, ефективним інструментом реформ, і не готовий принести її в жертву для вирішення внутрішньополітичних проблем. Єдність в питанні Угоди - це єдність у протистоянні і російській агресії в Україні. Економічне зростання є пріоритетним для нас. І разом з успішними реформами воно є найкращою відповіддю тим, хто сумнівається в Україні та її спроможності пройти цей шлях", - зазначила віце-прем`єр.

На думку Климпуш-Цинцадзе, нератифікація Угоди допоможе реваншистським силам в Україні і сприятиме дестабілізації ситуації на східних рубежах ЄС.

У свою чергу, член делегації Республіки Молдова до ЄВРОНЕСТу Думітру Дьяков зазначив, що ратифікація Угоди про асоціацію між Україною та ЄС також в інтересах сусідів. "Успіх Молдови залежить від успіху України", - наголосив він.

Віце-прем`єр-міністр закликала учасників зустрічі до активної комунікації з Нідерландами задля пошуку урядом і парламентом цієї держави мудрого рішення щодо ратифікації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, а також отримала запевнення, що автономні торговельні преференції та питання надання безвізового режиму Україні мають стабільну підтримку в Європарламенті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-