У День пам'яті жертв голодоморів обмежать розваги - указ Президента

У День пам'яті жертв голодоморів обмежать розваги - указ Президента

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко видав Указ з метою забезпечення належної організації та проведення заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів (26 листопада 2016 року), гідного вшанування пам'яті жертв вчиненого комуністичним тоталітарним режимом геноциду Українського народу - Голодомору 1932-1933 років, голодоморів 1921-1922, 1946-1947 років в Україні.

Указ під номером №480/2016 опублікований на сайті Глави держави.

Згідно з документом, Кабінету міністрів України доручено утворити у десятиденний строк Організаційний комітет з підготовки та проведення заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів, залучивши до його складу, зокрема, представників Громадського комітету із вшанування пам'яті жертв Голодомору - геноциду 1932 - 1933 років.

Уряд також повинен розробити, затвердити та забезпечити виконання плану заходів у зв'язку з Днем пам'яті жертв голодоморів. План заходів, зокрема, має передбачати проведення 26 листопада 2016 року за участю представників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості, духовенства, молоді, дипломатичного корпусу іноземних держав, народних депутатів України, вчених жалобних заходів у місті Києві.

Крім того, має бути проведена методична, наукова, інформаційно-просвітницька робота з метою донесення до широкої аудиторії об'єктивної інформації про трагічні події голодоморів, що стали наслідком злочинних дій, вчинених комуністичним тоталітарним режимом, а також організовані тематичні виставки, презентації, відкриті лекції, інші публічні заходи, трансляції теле- та радіопередач, документальних фільмів, художніх творів, відео-, фото- та інших документів, записів свідчень очевидців тощо.

"На території України 26 листопада 2016 року приспустити Державний Прапор України, обмежити проведення розважальних заходів, внести відповідні зміни до програм радіо та телебачення", - йдеться у указі.

Документ також передбачає оголошення 26 листопада о 16.00 загальнонаціональної хвилини мовчання на вшанування пам'яті жертв голодоморів та проведення Загальноукраїнської акції "Засвіти свічку".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-