Рябошапка заявив, що ПРООН платила йому за роботу за кордоном

Рябошапка заявив, що ПРООН платила йому за роботу за кордоном

Укрінформ
Член Національного агентства з питань запобігання корупції Руслан Рябошапка заявляє, що  ПРООН платила йому офіційну зарплату за роботу експертом за кордоном, і він вказав ці кошти у декларації як отримані за межами України. 

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, коментуючи відкрите проти нього кримінальне провадження.

"Кримінальне провадження щодо "незаконного збагачення" у вигляді оплати роботи експерта від міжнародної організації за офіційним контрактом потребує ще одного коментаря з мого боку. З жовтня 2014 р. по березень 2016 р. я не перебував на публічній службі, тобто не був особою, уповноваженою на виконання функцій держави. А отже і не міг бути суб'єктом злочину незаконного збагачення", - написав Рябошапка.

Він повідомив, що у цей же час постійно перебував за межами України, у Франції, про що зазначив у декларації за 2015 рік, яку подавав при проходженні конкурсу на посаду члена НАЗК.

"Всі кошти, отримані від ОЕСР та ПРООН, я вказав у декларації у графі коштів, отриманих за межами України, оскільки жив і працював за кордоном. При цьому ні ОЕСР, ні ПРООН, не є резидентами України, а отже їхні кошти не походять з України. На всяк випадок зазначу: предметом контрактів з ПРООН не було нічого, що було б навіть віддалено пов'язане з системою е-декларування", - зазначив Рябошапка.

Як повідомлялося, прокуратура міста Києва відкрила кримінальне провадження за зверненням народного депутата Івана Вінника щодо незаконного збагачення члена Національного агентства з питань запобігання корупції Руслана Рябошапки. Вінник звинувачував Рябошапку в незаконному отриманні коштів від ПРООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-