ГПУ була зобов'язана порушити справу щодо Лещенка - Луценко

ГПУ була зобов'язана порушити справу щодо Лещенка - Луценко

Укрінформ
Генпрокуратура була зобов'язана зареєструвати кримінальне провадження щодо нардепа Сергія Лещенка за фактом придбання ним дорогого житла у центрі Києва, оскільки надійшла відповідна заява від нардепа Павла Пинзеника про скоєний злочин.

Про це під час прес-конференції заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Народні депутати пишуть до нас два типи документів - звернення, яке не обов'язково веде до реєстрації кримінального провадження, і заяву про скоєний злочин, за якою має бути зареєстровано кримінальне провадження. Павло Пинзеник надіслав у ГПУ саме заяву про скоєний злочин. Таким чином, ми зареєстрували кримінальне провадження», - сказав очільник ГПУ.

За його словами, наразі Генпрокуратура спільно з НАБУ і САП розглядає можливість створення спільної прокурорської групи для перевірки заяви нардепа Пинзеника.

Генпрокурор додав, що за фактом купівлі Лещенком житла до прокуратури надійшли також звернення від 6 осіб і нардепа Дейдея. Їх Генпрокуратура передала до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Як повідомлялося, ГПУ розпочала досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою в незаконному збагаченні щодо народного депутата із БПП Сергія Лещенка.

У вересні 2016 року Лещенко придбав квартиру площею 192 квадратні метри у новобудові в центрі Києва. Він пояснив, що купив квартиру на свої заощадження й гроші, взяті в борг. Партнером капіталовкладення стала його дівчина Анастасія Топольська.

19 вересня керівник НАБУ Артем Ситник за результатами перевірки повідомив, що в купівлі Лещенком квартири є ознаки адміністративного правопорушення, яке полягає у взятті безвідсоткової позики в керівника "Української правди" Олени Притули.

20 вересня НАЗК розпочало перевірку матеріалів НАБУ щодо квартири Лещенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-