Проект Нацстратегії поводження з відходами буде готовий до кінця року - Семерак

Проект Нацстратегії поводження з відходами буде готовий до кінця року - Семерак

Укрінформ
Міністерство екології і природних ресурсів до кінця року підготує проект Національної стратегії поводження з відходами.

Про це на брифінгу у вівторок заявив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Зараз намічається серйозна дискусія щодо стратегії поводження з відходами. За 25 років нашої незалежності такої стратегії не було створено, тож сьогодні ми нарешті почали реалізовувати це завдання. Наразі створена група з цього питання, яку я очолюю. Ми плануємо до кінця року підготувати проект Нацстратегії поводження з відходами», - сказав Семерак.

За словами міністра, у парламенті триває серйозна дискусія з цього приводу, підтвердженням чого є більше десятка зареєстрованих законопроектів щодо Національної стратегії поводження з відходами.

«Та нам видається, що правильним підходом буде спочатку остаточно завершити і затвердити цю стратегію. А закони як інструменти просування цієї стратегії ми будемо просувати після розуміння того, як саме ідемо», - переконаний Семерак.

Після затвердження Кабінетом міністрів постанови № 446 від 13 липня 2016 року щодо нових ліцензійних умов провадження господарської діяльності з поводження з небезпечними відходами близько 80 відсотків усіх компаній, чия діяльність пов'язана з роботою в цій сфері, не пройшли перевірки від Мінекології.

 «Після прийняття цієї постанови підприємства у цій сфері отримали 2 місяці, щоб  упорядкувати свою діяльність відповідно до нового законодавства. З 16 вересня Мінекології отримало право здійснювати моніторинг діяльності цих підприємств. За загальною статистикою, яку ми зараз маємо, з тих компаній, які володіли відповідними ліцензіями та які з 16 вересня по 1 листопада  пройшли такі перевірки, приблизно 80 відсотків не відповідають вимогам. Цим компаніями ліцензії були анульовані», - сказав Семерак.

Він поінформував, що за наступні півроку Мінекології планує впорядкувати відповідний ринок і відповідні ліцензії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-