У нардепів

У нардепів "на руках" 12 мільярдів - підрахунки ОПОРи

Укрінформ
Народні депутати станом на 31 жовтня 2016 року задекларували грошових активів у розмірі 12 мільярдів в гривневому еквіваленті.

Про це повідомляється на сайті громадянської мережі ОПОРА.

"Станом на 31 жовтня 2016 року до Єдиного державного реєстру декларації подали 413 народних депутатів 8 скликання. Ми скористалися API (автоматизованим прикладним інтерфейсом) реєстру та підрахували загальну суму категорії «Грошові активи» для сімей народних депутатів. Якщо не враховувати задекларовану скандальну суму депутатом Сергієм Мельничуком в розмірі одного трильйона гривень готівкових коштів, то задекларована іншими 412 депутатами сума категорії "Грошові активи" становить майже 12 мільярдів у гривневому еквіваленті, а саме - 11,993 млрд гривень", - йдеться у повідомленні.

Під час підрахунку в ОПОРІ також врахували, що народні депутати Наталя Королевська та Юрій Солод є дружиною і чоловіком, відповідно грошові активи їх сім'ї були вказані двічі у двох деклараціях, а тому це дублювання було усунуто.

"Таким чином ТОП-10 за сумою грошових активів задекларованих сім'ями депутатів (без врахування "трильйону Мельничука") виглядає так:

Ігор Котвіцький (фракція Народного фронту) - 1,918 млрд в гривневому еквіваленті

Віталій Хомутиннік (депутатська група Партія Відродження) - 492,122 млн в гривневому еквіваленті

Богдан Дубневич (фракція Блоку Петра Порошенка) - 441,458 млн в гривневому еквіваленті

Юрій Дерев'янко (позафракційний) - 416,210 млн в гривневому еквіваленті

Вячеслав Константіновський (позафракційний) - 407,506 млн в гривневому еквіваленті

Ярослав Дубневич (фракція Блоку Петра Порошенка) - 321,463 млн в гривневому еквіваленті

Олександр Супруненко (позафракційний) - 304,483 млн в гривневому еквіваленті

Нестор Шуфрич (фракція Опозиційного блоку) - 237,614 млн в гривневому еквіваленті

Геннадій Бобов (депутатська група Партія Відродження) - 209,650 млн в гривневому еквіваленті

Писаренко Валерій (депутатська група Партія Відродження) - 207,665 млн в гривневому еквіваленті", - зазначається у повідомленні.

В ОПОРІ також підкреслили, що в реєстрі НАЗК не вдалося знайти декларації 12 народних депутатів: Костянтина Іщейкіна (фракція БПП, 148 виборчий округ, Полтавська область), Руслана Богдана (фракція ВО Батьківщина, 151 виборчий округ, Полтавська область), Вячеслава Богуслаєва (група "Воля народу", 77 виборчий округ, Запорізька область), Владислава Даніліна (фракція Народного фронту, 79 номер у списку), Сергія Клюєва (позафракційний, 46 виборчий округ, Донецька область), Леоніда Козаченка (фракція БПП, 41 номер у списку), Марії Матіос (фракція БПП, 7 номер у списку), Максима Микитася (позафракційний, 206 виборчий округ, Чернігівська область), Олександра Онищенка (група "Воля народу", 93 виборчий округ, Київська область), Тетяни Ричкової (фракція БПП, 27 виборчий округ, Дніпропетровська область), Ігоря Шкірі (група Партія Відродження, 52 виборчий округ, Донецька область)та Юрія-Богдана Шухевича (фракція Радикальної партії Олега Ляшка, 5 номер у списку).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-