Зураб Аласанія подав у відставку

Зураб Аласанія подав у відставку

Документ
Укрінформ
Генеральний директор Національної телекомпанії України (НТКУ) Зураб Аласанія написав заяву на звільнення за власним бажанням з посади голови телекомпанії.

Про це повідомляє у вівторок "МедіаПорт".

Аласанія пояснив своє рішення, зокрема, проблемами з бюджетом Євробачення та бюджетом майбутнього Суспільного мовника.

За його словами, "влада (руками Мінфіну) врахувала бюджет Євробачення в бюджет НСТУ на 2017 рік". "Себто від 1,2 млрд грн, передбачених законом для розбудови Суспільного мовника в 2017 році, держава відбирає 450 млн грн витрат на Євробачення, 250 млн грн відбирає у вигляді платні за трансляцію, 149 млн грн відбирає видатками і 46 млн грн комунальними платежами забирає місто. Ще 112 млн грн апріорі йдуть на міжнародну діяльність (Олімпіади, чемпіонати світу тощо). В залишку - 193 млн грн. Владо, ти серйозно?" - зазначив Аласанія.

Він додав, що цього вкрай недостатньо на перебудову 32 застарілих морально, фізично і технічно підприємств. "Із нулем на виробництво і середньою зарплатнею в 2 300 грн з того залишку? І після цього казати країні і світові, що ми будуємо Суспільне?" - зазначив Аласанія.

Водночас він наголосив, що за минулі два з половиною роки в НТКУ зроблено чимало. "Принаймні, компанію об'єднано, фундамент Суспільного закладено, програмного курсу завдано. Країні продемонстровано, що: 1) ані владу, ані олігархів можливо (!) не підпускати до каналу мовлення на гарматний постріл; 2) українські телебачення і радіо (масові медіа) можуть (!) не бути токсичними для людей", - підкреслив Аласанія.

За його словами, організаційна перебудова та пошуки балансу між комерційною доцільністю та суспільними потребами триватимуть й далі. "Як і Суспільне після Євробачення. А я йду в відставку зараз. Можливо, хоча б таким чином вдасться привернути увагу до проблем з бюджетом Євробачення та бюджетом майбутнього Суспільного", - зазначив він.

Аласанія наголосив, що "цей вчинок не є шантажем влади, він є припущенням, що в перехідний період компанію має очолити людина більш компромісна, гнучка, здатна домовлятися і давати раду протилежним інтересам та інтересантам".

Зураб Аласанія народився у 1965 році в Сухумі. Закінчив Харківський інженерно-будівельний інститут. 

У 2000 році став співзасновником і директором медіагрупи "Об'єктив", у 2006 - засновником агентства "МедіаПорт". Був директором Харківської обласної державної ТРК. У 2013 році став одним із засновників Hromadske.tv. 

З березня 2014 року - гендиректор Національної телекомпанії України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-