МЗС: Рада Європи має сказати, чи порушує е-декларування право на приватність

МЗС: Рада Європи має сказати, чи порушує е-декларування право на приватність

Укрінформ
МЗС України звернувся до Ради Європи з проханням оцінити українську систему електронного декларування на предмет досягнення балансу між публічними інтересами та правом на приватність.

Про це заявила у понеділок в ефірі програми "Свобода слова" на ICTV заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"ЄС дуже пильно слідкував за тим, щоб ми завершили процес електронного декларування в тому вигляді, в якому він затверджений у законі, без внесення змін. Разом з тим, ми в діалозі з Єврокомісією продовжуємо оцінювати питання щодо того, наскільки ми досягли балансу між публічними інтересами та правом на приватність. Оскільки, на наш погляд, балансу ми не досягли. І є ризик того, що електронне декларування буде розповсюджено і поширено ще на додаткову кількість людей, а це в 10 разів більше, ніж зараз", - заявила вона.

За словами Зеркаль, МЗС вже звернувся до Ради Європи, щоб її фахівці оцінили з точки зору захисту персональних даних, "наскільки українська система електронного декларування відповідає усім європейським критеріям".

Вона додала, що українська сторона у діалозі з Радою Європи і Єврокомісією буде вирішувати, наскільки дійсно потрібне прийняття змін у систему е-декларування, у т.ч. законодавчих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-