У проекті порядку денного Європарламенту безвізу для України немає

У проекті порядку денного Європарламенту безвізу для України немає

Укрінформ
На пленарній сесії Європарламенту у листопаді не заплановано голосування питання щодо скасування візових вимог для українських громадян.

Про це свідчить проект порядку денного наступної сесії законодавчого органу ЄС, яка відбудеться 21-24 листопада у Страсбурзі, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Як повідомлялося, профільний комітет Європарламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ підтримав проект законодавчої резолюції щодо внесення України до переліку третіх країн, громадянам яких скасовуються візові вимоги для короткострокових подорожей країнами-членами ЄС (окрім Великої Британії та Ірландії), а також до Шенгенської зони.

Водночас у Євросоюзі ще не розпочали черговий проміжний етап з ухвалення цього рішення – тристоронніх міжінституційних переговорів між Радою ЄС, Європарламентом та Єврокомісією про опрацювання остаточного рішення щодо безвізового режиму для України.

Головною перепоною просування політики візової лібералізації Євросоюзу є гальмування у процесі ухвалення нового так званого запобіжного механізму скасування безвізових режимів для усіх третіх країн.

При цьому в ЄС чітко наголошують, що Україна вже остаточно виконала усі критерії із скасування візового режиму з ЄС.

Президент Європарламенту Мартін Шульц, виступаючи на попередньому саміті ЄС перед главами держав та урядів країн-членів, наголосив, що безвізовий режим для України повинен бути наданий якнайшвидше. У законодавчому органі ЄС є стала переважна більшість для позитивного голосування цього питання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-