На відновлення звільнених територій Донбасу потрібно $3 мільярди

На відновлення звільнених територій Донбасу потрібно $3 мільярди

Укрінформ
Збитки, завдані російською агресією лише на звільнених територіях Донбасу, оцінюються щонайменше у 3 млрд доларів США.

Як повідомляє прес-служба Президента, про це свідчать оцінки міжнародних організацій.

"За оцінками міжнародних організацій, збитки, завдані війною лише звільненим українським територіям, оцінюються щонайменше в 3 млрд доларів США, без урахування збитків на окупованих територіях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в Адміністрації Президента України у п'ятницю відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці між Кабінетом Міністрів України, ООН та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) стосовно Цільового фонду багатьох партнерів. Саме цей Фонд має на меті акумулювання коштів міжнародних донорів та українського уряду для відновлення інфраструктури Донбасу та прилеглих Дніпропетровської, Харківської та Запорізької областей, що зазнали втрат внаслідок агресії з боку Росії.

За словами віце-прем'єр-міністра Геннадія Зубка, Україна разом з партнерами зробила декілька кроків для оцінки руйнівних наслідків агресії, створена "маршрутна карта", напрацьовані інструменти для реалізації проектів та створена Рада з відновлення та встановлення миру на Донбасі, яка координуватиме діяльність фонду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-