Україна створила фонд відновлення Донбасу - спільно з ООН та МБРР

Україна створила фонд відновлення Донбасу - спільно з ООН та МБРР

Укрінформ
В Адміністрації Президента України відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння щодо співпраці між Кабінетом міністрів України, ООН та Міжнародним банком реконструкції та розвитку (МБРР) стосовно Цільового фонду багатьох партнерів.

Як повідомляє прес-служба глави держави, цим документом створюється фонд, який акумулюватиме кошти міжнародних та українських донорів для підтримки проектів по відновленню Донбасу.

"Надзвичайно важливий документ, який відкриває можливості значно прискорити реальне відновлення звільненої території Донецької та Луганської областей. Також механізм започаткований фондом буде вкрай необхідним для допомоги людям після звільнення окупованих українських територій", - прокоментував підписання представник Президента у Верховній Раді Артур Герасимов.

Меморандум підписали міністр з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Вадим Черниш, координатор системи ООН в Україні, постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні Ніл Уокер та директор Світового банку у справах України Сату Кахконен.

Черниш висловив впевненість, що цей фонд та його програми, разом із програмами уряду, будуть здатні вирішити "конкретні проблеми конкретних регіонів прозоро і чесно".

Координатор системи ООН в Україні зазначив, що під час відвідання сходу України побачив, якої шкоди завдав конфлікт: "Впевнений, що працюючи разом - Всесвітній банк, Організація Об'єднаних Націй, донори та уряд - ми можемо забезпечити фінансування на місцях, щоб продемонструвати конкретні результати для людей. 2,5 років конфлікту принесли значної шкоди". За його словами, ООН вітає можливість спільними зусиллями з партнерами пришвидшити темпи роботи по відновленню регіону.

Кахконен зі свого боку висловила впевненість, що фінансування відновлення та встановлення миру в Україні буде відбуватися з різних джерел і цільовий фонд багатьох партнерів відграє вагому роль в координації та мобілізації світової фінансової підтримки задля успішної реалізації цього проекту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-