Три квартири, картини і колекція вина – декларація Авакова

Три квартири, картини і колекція вина – декларація Авакова

Укрінформ
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков задекларував 3 квартири, 2 земельні ділянки, а також картини, дорогоцінні монети і брендові годинники.

Декларація міністра була розміщена у п`ятницю на сайті НАЗК.

Зокрема, з документа стало відомо, що Аваков є власником квартири у Харкові площею 657,90 кв. м, а також квартири площею 39, 30 кв. м у м.Чугуєві Харківської області. Нерухомість була придбана міністром у 2003 році.

Водночас дружина посадовця - Інна Авакова - є власницею квартири в Харкові площею 70,99 кв. м.  Сім`я також володіє двома земельними ділянками по 12 соток у Чугуєві.

У власності Авакова є старовинна колекція мідних, бронзових, срібних і золотих монет 16-21 століть території сучасної України, а також територій Російської, Австро-Угорської, Римської імперій 2 ст. до н.е. - 20 ст. н.е. у кількості 2652 штуки.

Міністр має чималу колекцію творів образотворчого мистецтва. Зокрема, Авакову належить гравюра німецького художника Карла Плюкебаума, початок 20 ст.  - "Та, що сидить на кріпосній стіні", ікона на дошці "Миколай Чудотворець" 16-17 ст., ікона на дошці "Мадонна" автора Ал. Поступнова 1945 р.н. (Alex) 2007 р.

З декларації стало відомо, що Аваков є винним колекціонером. У нього є пляшка вина Chateau Mouton-Rothschild 1945 р., а також 5 пляшок цього ж вина, які були розлиті у 1982 році.

Глава МВС також задекларував італійські меблі, годинники і старовинні книги. Зокрема, з 1992 року він є власником годинника Rolex Daytona. У 2004 році у нього з`явився годинник Vacheron Constantin, а у 2004 - Jaeger LeCoultre. Аваков також має антикварні годинники: камінний годинник 19 століття, годинник камінний, ампір, з фігурними вставками і елементами з бронзи й чавуну 19 століття.

Крім того, Аваков задекларував набір італійських меблів для робочого кабінету, 2 комплекти італійських меблів для спальні, ще один набір італійських меблів для кабінету - з синіми вставками, набір меблів для вітальні, меблі для бібліотеки, набір меблів "для малої вітальні", меблі для кухні. Він також задекларував світильники та люстри.

У документі Аваков також вказує, кому він та його дружина продали особистих цінних речей та виробів мистецтва на 1 млн 450 тисяч гривень. Покупцем виявився Амирян Ашот Рафікович, який є партнером Авакових.

Готівкою Аваков має 265 тисяч гривень, 178 тисяч доларів, 118 тисяч євро і 2100 британських фунтів. Дружина Авакова має готівкою 1,3 млн гривень, 275 тисяч доларів та 30 тисяч євро. Крім того, Аваков задекларував активи в дорогоцінних металах  в еквіваленті 200 тисяч гривень.

Міністр також має ще 20 тисяч грн. вкладених у 20 військових облігацій; акції у ПАТ ФК Металіст. Його дружина має акції у ПАТ "Iнвестор", де вона є кінцевим бенефіціаром та ПАТ "АКБ Базис", що перебуває в стадії ліквідації.

Авакову належить 100% загального капіталу ТОВ Avitalia s.r.l., зареєстрованого в Італії, та 99,99% загального капіталу ТОВ "Трастова компанія Авакова", що знаходиться в стані ліквідації.

Дружина Авакова також є кінцевим бенефіціаром ТОВ "Телекомпанія АТН" - харківський телеканал, ДП "Iнвестор Еліт Буд", ДП "Дослідний центр медіатехнологій", ПП "Органіка 2007", ДП "Iнвестор охорона сервіс", ТОВ "Видавничий будинок Iнвестор", ДП "Iнвестор Еліт Сервіс", ТОВ "Вітер", ПП "Карст-8", ТОВ "Бедж", ТОВ "Енергетичні машини", ТОВ "Iнвестор-фонд".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-