Угорський міністр обурюється, що Україні досі не дали безвіз

Угорський міністр обурюється, що Україні досі не дали безвіз

Укрінформ
Міністр зовнішньої економіки та закордонних справ Угорщини Петер Сіярто вважає неприпустимим те, що Європейський Союз досі не ухвалив рішення щодо безвізового режиму для України.

Про це він сказав на спільній з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним прес-конференції в Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вважаємо неприйнятним те, що Європейський Союз ще досі не надав безвізовий режим Україні. Україна виконала всі умови для того, щоб мати безвізовий режим з ЄС", - сказав Сіярто.

За його словами, для угорців така позиція ЄС є незрозумілою. "І те, що після переговорів виникають нові умови — це не європейська поведінка", - додав міністр.

Згадав Сіярто й про ситуацію, що стосується Угоди про асоціацію України та Євросоюзу. Угорщина є однією з перших країн, яка ратифікувала цей документ. "І дуже шкодуємо, що Голландія та Нідерланди досі блокують виконання цієї угоди", - додав він.

Міністр запевнив, що Угорщина й надалі підтримуватиме європейську інтеграцію України. "І для цього є дві причини. По-перше, економічні інтереси цієї країни, а по-друге, інтереси угорців, які проживають в Україні", - пояснив він.

Фото: anspress.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-