ОБСЄ задокументувала, як Росія перекидає військових і зброю на Донбас

ОБСЄ задокументувала, як Росія перекидає військових і зброю на Донбас

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ, незважаючи на постійні перепони з російського боку, зафіксувала випадки перекидання військових і зброї з Росії на окуповану територію Донбасу.

Про це заявив у четвер на засіданні Ради ОБСЄ у Відні представник США при організації посол Деніел Байєр, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Попри обмеження з боку об'єднаних сепаратистських сил, СММ продовжує документувати докази того, що Росія відправляє свої сили і військову техніку в Україну", - наголосив американський дипломат

Так, за його словами, 17 жовтня спостерігачі помітили мінівен з військовими номерними знаками, який перевозив людей у камуфляжі з боку кордону з РФ у підконтрольну сепаратистам зону на території України. Автомобіль не перетинав кордону в офіційному пункті пропуску, уточив Байєр.

Крім того, минулого тижня, спостерігачі ОБСЄ помітили автобус, який перевозив близько 20 осіб в камуфляжній формі назад у Росію.

"Разом із посиленням заборони доступу (ОБСЄ – ред.), ці докази свідчать про продовження активної підтримки з боку Росії об'єднаних сепаратистських сил в Україні", - наголосив представник США при ОБСЄ.

У цьому зв'язку він підкреслив, що Росія продовжує приховувати свою активність на Донбасі від міжнародного співтовариства. "Буквально минулого тижня Росія знову відхилила пропозиції про розширення площі операцій СММ, щоб покрити всі дев'ять прикордонних переходів з Росії в районах України, підконтрольних сепаратистам".

У результаті, СММ функціонально обмежена моніторингом двох прикордонних переходів протягом однієї або двох годин на день. "Росія має можливість і користується нею, щоб з легкістю переміщати зброю, паливо і боєприпаси через кордон, під покровом темряви й під час відсутності спостерігачів ОБСЄ", - заявив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-