Світовий конгрес українців закликав Нідерланди ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною

Світовий конгрес українців закликав Нідерланди ратифікувати Угоду про асоціацію з Україною

Укрінформ
Від імені 20-мільйонної української діаспори Світовий конгрес українців закликав керівництво Нідерландів розблокувати процедуру ратифікації угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Про це йдеться у листі президента Світового конгресу українців Євгена Чолія прем'єр-міністру Нідерландів Марку Рютте, який є у розпорядженні Укрінформу.

«Наголошуючи на критичній важливості Угоди як інвестиції у безпеку, стабільність та процвітання Європи, ми рішуче закликаємо Вас розблокувати повну та безумовну ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС Нідерландами», - написав Чолій.

На його переконання, наслідки відмови від ратифікації документу будуть значними як для ЄС, так і для України. «Українці отримають негативний сигнал, що європейцям не вистачає впевненості у демократичному потенціалі України та її здатності до реформ. Нератифікація угоди також поставить під питання у всьому світі сприйняття ЄС як геополітичного обєднання та кине тінь на майбутнє програми Східного партнерства», - зазначив очільник української діаспори.

Він додав, що в кінцевому рахунку від цього виграє Росія, яка прагне відновити сфери впливу часів Холодної війни. «Врешті-решт це дасть змогу Російській Федерації продовжувати затягувати Україну у свою сферу впливу – мета, від досягнення якої Росія ніколи не відмовлялаяс з часів розпаду Радянського Союзу», - підсумував Чолій.

Натомість вчасна ратифікація Угоди відкриє Нідерландам доступ до 45-мільйонного ринку України та створить кращі умови для захисту голландських інвесторів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-