Польща добре розуміє реальність загрози з боку Росії – Климпуш-Цинцадзе

Польща добре розуміє реальність загрози з боку Росії – Климпуш-Цинцадзе

Укрінформ
Варшава добре розуміє загрози, з якими стикається Україна, і їх небезпеку для усієї міжнародної спільноти. 

Про це за результатами ряду офіційних зустрічей з представниками польської влади у коментарі кореспондентові Укрінформу повідомила віце-прем’єр-міністр України Іванна Климпуш-Цинцадзе.  

“Польща залишається одним із справжніх адвокатів України в ЄС, який чудово розуміє реальні загрози, з якими стикається Україна і наслідки цих загроз. Вона усвідомлює: якщо їм не протидіятимуть усі країни трансатлантичної спільноти, то згодом вони можуть становити для них набагато серйознішу проблему”,- наголосила урядовець. 

Вона повідомила, що зустрічі з польськими колегами були спрямовані на 

пошук конкретних точок співпраці в різних галузях: військового та прикордонного співробітництва, конкретної допомоги Польщі щодо реформ в Україні, а також безпосередньої співпраці з точки зору гарантування загальноєвропейської безпеки.

Климпуш-Цинцадзе повідомила, що йшлося, зокрема, про ефективне використання польського кредиту у розмірі 100 млн євро для покращення інфраструктуру на кордоні з Польщею.  

“На даний момент вже легше вести розмову через те, що ми зі свого боку виконали домашню роботу і готові працювати по цьому кредиту, хоча ця праця зайняла у нас довше часу ніж би нам цього хотілося”,- констатувала вона. 

Віце-прем’єр зазначила, під час візиту до Польщі вона майже не обговорювала з польськими партнерами питань складаних історичних відносин між обома країнами.

“Я сподіваюся, це означає те, що польські політики і високопосадовці готові перенести дискусії про складні сторінки історії на рівень істориків”,- констатувала Климпуш-Цинцадзе. 

Вона також висловила сподівання, що обидві сторони “разом виросли” і готові приймати складну правду, яку їм подадуть історики у спільних дослідженнях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-