США не змінили позиції щодо

США не змінили позиції щодо "Мінська": спочатку безпека, потім вибори – Яценюк

Укрінформ
Американська сторона залишається на позиції, що вибори на окупованих територіях Донбасу мають бути проведені після імплементації безпекової складової Мінських домовленостей.

Про це заявив у середу у Вашингтоні екс-прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк одразу після зустрічі з віце-президентом США Джозефом Байденом.

"Звичайно (на зустрічі – ред.), порушувалося питання і Мінського процесу", - відповів політик на запитання Укрінформу, чи йшлося у розмові з віце-президентом про вибори на Донбасі.

Він зауважив, що зі свого боку озвучив позицію про ключові умови для проведення виборів: "Перше – це зупинка вогню, чого так і немає; друге – відведення військ і тяжкого озброєння; третє – повернення контролю над українським кордоном". Яценюк нагадав, що ці позиції є частиною "Мінська", і потрібно добиватися, щоб Росія їх виконувала.

За його словами, у Вашингтоні мають подібне бачення. "Американська сторона так само підтримує позицію, що перший і основний етап – це етап безпеки. Ми не можемо переходити до будь-яких політичних питань, не маючи безпекового рішення", - констатував екс-прем'єр.

Він також зауважив, що під час зустрічі обговорювалося й питання продовження санкцій проти Росії, в чому США відіграють ключову роль. "Санкції повинні залишатися до того, поки Росія не лишить українську територію. Це означає – доки російські війська не заберуться з Донецька, Луганська і Автономної Республіки Крим", - підкреслив Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-