Яценюк зустрівся з Байденом: говорили про підтримку України наступним президентом

Яценюк зустрівся з Байденом: говорили про підтримку України наступним президентом

Укрінформ
Екс-прем'єр-міністр України, лідер партії "Народний фронт" Арсеній Яценюк зустрівся в середу на запрошення Білого дому з віце-президентом США Джозефом Байденом, обговоривши перспективи підтримки України адміністрацією нового американського президента.

Про це український політик розповів у Вашингтоні одразу після зустрічі з Байденом, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Українське питання було, є і буде одним із ключових зовнішньополітичних питань для Сполучених Штатів", - заявив колишній глава уряду.

У цьому зв'язку він нагадав, що нинішня адміністрація США зробила значний внесок у підтримку України, в тому числі виділила $3 млрд кредитних гарантій, запровадила санкції проти РФ через її агресію, допомогла Україні реструктуризувати $20 млрд боргу перед зовнішніми кредиторами. Крім того, була надана допомога щодо запуску програми кредитної допомоги МВФ і Світового банку, а також започатковані військові навчання для українського війська та передано нелетальне озброєння.

"Мета цієї зустрічі – щоб наступна адміністрація продовжила такий самий курс підтримки, як і чинна", - зауважив Яценюк.

Він також поінформував, які очікування має американська сторона. "Це прийняття правильного бюджету – бюджету фінансової стабільності, це проведення приватизації в Україні, це подальше виконання нашого плану реформ і, звичайно, утримання політичної єдності", - зазначив Яценюк.

Тому, за його словами, зараз важливо, щоб усі досягнення, які Україна мала з нинішньою адміністрацією, перейшли до наступної.

"Від нас залежить, яка політика провадитиметься наступною американською адміністрацією. Переконаний, що ця політика не просто не зміниться, але так само буде спрямована на подальшу підтримку Української держави", - підсумував Яценюк.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-