Порошенко прийняв вірчі грамоти від трьох послів

Порошенко прийняв вірчі грамоти від трьох послів

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко прийняв у середу вірчі грамоти від послів Республіки Ірак, Республіки Польща та Азербайджанської Республіки.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави.

"Президент України Петро Порошенко прийняв вірчі грамоти від послів Республіки Ірак пана Бакір Ахмед Азіза Аль-Джафа, Республіки Польща пана Яна Пєкло, Азербайджанської Республіки пана Азера Худаяр оглу Худієва", - йдеться у повідомленні.

У ході розмови з новопризначеним послом Іраку Бакір Ахмед Азізом Аль-Джафом Президент висловив зацікавленість України у розвитку двосторонніх відносин з Іраком, який є одним із найбільших імпортерів української продукції на Близькому Сході. Співрозмовники обговорили питання відновлення політичного діалогу та поглиблення торговельно-економічних контактів між двома країнами.

"У центрі уваги під час бесіди з послом Польщі Яном Пєкло були шляхи подальшого зміцнення стратегічного партнерства між Україною та Польщею. У цьому зв'язку Ян Пєкло наголосив, що Польща розглядає Україну і як стратегічного партнера, і як союзника в розвитку двосторонніх відносин та побудові мирної, демократичної та процвітаючої Європи", - зазначається у повідомленні.

Під час бесіди йшлося також про співпрацю в сферах безпеки і оборони, розширення торговельних зв'язків, посилення прикордонного співробітництва, взаємодію на європейському напрямку. Сторони підкреслили прагнення до розвитку конструктивного діалогу з чутливих питань історичного минулого українського і польського народів. В цьому контексті співрозмовники привітали нещодавнє ухвалення парламентами двох країн спільної "Декларації пам'яті і солідарності". Обговорювалися і питання підготовки офіційного візиту Глави Української держави до Республіки Польща в грудні цього року.

Порошенко та азербайджанський посол Азер Худаяр оглу Худієв відзначили незмінність позицій України та Азербайджанської Республіки щодо обопільної підтримки суверенітету та територіальної цілісності обох країн у міжнародно визнаних кордонах. "Було позитивно оцінено високу динаміку українсько-азербайджанського діалогу. Сторони наголосили на важливості виконання домовленостей, досягнутих у рамках П'ятого засідання Ради Президентів України та Азербайджану та 11-го засідання Міжурядової українсько-азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва, які відбулися у 2016 році", - повідомили у прес-службі Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-