Кандидат в президенти Молдови Додон просто загрався – політолог

Кандидат в президенти Молдови Додон просто загрався – політолог

Укрінформ
Політолог, член Європейської народної партії Молдови Оазу Нантой вважає кандидата в президенти Молдови, лідера партії соціалістів Ігоря Додона зразком цинічного, безпринципного політика, який готовий на все, щоб дорватися до влади.

Так він прокоментував власному кореспондентові Укрінформу в Молдові недавню заяву Додона про те, що "Крим належить Росії".

"Свого часу він (Додон - ред.) прислужував екс-президентові Володимиру Вороніну в міністерстві економіки, а також, відпрацьовуючи свої 30 срібняків, підтримував і Володимира Плахотнюка (бізнесмена і одного з лідерів правлячої нині Демократичної партії - ред.). Вирішивши піти з Партії комуністів і очолити соціалістів, він зайняв відверто пропутінську позицію", - заявив Нантой.

При цьому політолог наголосив, що ще з 2013 року Додон почав "розмахувати" проектом федералізації Молдови, явно не ним написаним, і відверто підтримувати сепаратизм в Україні. Експерт вважає незайвим нагадати і те, що 6 квітня 2016 року, під час з'їзду так званої Народної ради Бессарабії, що відбувся в Одесі, Володимир Букарський зачитав присутнім вітальне послання від імені того самого Додона.

Проте, вважає Нантой, Додон потрапив в капкан: ставши президентом, він повинен буде відповідати за зовнішньополітичний курс держави, а ставши апологетом агресії в Україні, він, власне, цій політиці суперечить.

"Україна послідовно підтримує суверенітет і територіальну цілісність Республіки Молдова та є учасником переговорного процесу щодо Придністровського врегулювання. Завдяки взаємним домовленостям 3 березня 2006 року було створено місію EUBAM з прикордонної допомоги на молдавсько-українському кордоні. Це сприяло тому, що всі економічні агенти з лівого берега зареєструвалися в Кишиневі, і зараз 60% експорту йде на ринки ЄС і тільки 14% - на Росію", - нагадав Нантой.

Експерт також висловив думку, що Додон просто загрався. По духу - він політичний провокатор і зразок політика, який прагне розколоти і протиставити суспільство, зазначив Нантой.

Фото: dodon.md

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-