США й після виборів підтримуватимуть Україну в сфері кібербезпеки - експерт

США й після виборів підтримуватимуть Україну в сфері кібербезпеки - експерт

Укрінформ
Незважаючи на результати президентських виборів у США, Вашингтон й надалі підтримуватиме Україну у питанні кібербезпеки.

Таку думку в коментарі кореспондентові Укрінформу в Польщі висловила колишній провідний експерт з кібербезпеки в адміністраціях президентів Джорджа Буша-молодшого і Барака Обами Мелісса Хетеуей.

"У США триває виборча кампанія, і ми зараз більше зосереджені на кібератаках, що відбуваються в США проти державного апарату і політиків. Ще незрозуміло, якою буде активність нової президентської адміністрації, але я передбачаю, що ми продовжимо нинішню лінію підтримки усіх наших друзів, зокрема й України, які перебувають під особливою загрозою з боку деяких країн",- заявила Хетеуей.

За її словами, Україна упродовж останнього часу відчула на собі кібератаки ззовні, зокрема у грудні минулого року з боку Росії на cистеми електропостачання країни (комп'ютерні системи управління в диспетчерській "Прикарпаттяобленерго" – ред.), а також й інші елементи, що є складовою гібридної війни проти України.

Хетеуей наголосила, що трастовий фонд допомоги НАТО для України з питань кібербезпеки має допомогти українцям створити кіберзахист і володіти ситуаційною обізнаністю, що дозволить уникнути кризових ситуацій, які траплялися в Україні раніше.

Спеціаліст з кібербезпеки зазначила, що американські фахівці у цій сфері активно допомагають українцям. Зокрема, воно повідомила, що американські спеціалісти допомагали українським колегам ліквідувати наслідки кібератаки на критичну інфраструктуру ліній електропередач ("Прикарпаттяобленерго" – ред.), щоб українські фахівці знали як діяти в майбутньому і щоб Україна була менш вразливою для кіберзлочинців.

"Україна може розраховувати на подальшу підтримку з боку США і всіх країн НАТО у допомозі щодо будівництва власної кіберстратегії і формування системи кібезбезпеки", - констатувала Хетеуей.

Вона додала, що багато американських спеціалістів допомагають Україні запроваджувати відповідні стандарти та технології в роботі CERT-груп (групи реагування на небезпеку у кіберпросторі – ред.).

"Завдяки цьому, українські CERT-групи ставатимуть більше досвідченішими",- резюмувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-