У Кремлі заявляють, що Сурков емейлами не користується

У Кремлі заявляють, що Сурков емейлами не користується

Укрінформ
У Кремлі спростували інформацію про злом особистої поштової скриньки помічника президента РФ Владислава Суркова, заявивши, що він не користується електронною поштою.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков назвав опублікований хакерами документ "цікавим" і підтвердив, що в Кремлі з ним ознайомилися, повідомляє "Інтерфакс"

"Ознайомилися. Цікавий документ. Можу сказати: це не він (Сурков). Більше того, можу додати: він не користується електронною поштою. Взагалі", - сказав Пєсков журналістам.

"Тому хтось неабияк попітнів, верстаючи цей документ", - сказав прес-секретар президента РФ.

Як повідомляв Укрінформ, нещодавно організація українських хакерів "КіберХунта" заявила, що зламала листування помічника президента РФ Владислава Суркова. Хакери стверджують, що опубліковані документи - це план по дестабілізації України, який був у дипломатичному листуванні Суркова з його помічником Карповим П.М. (він для конспірації підписує документи псевдонімом Павлов Микола Миколайович). Раніше народний депутат Надія Савченко упізнала у Карпові одного зі своїх викрадачів.

Організація опублікувала документи під заголовком "План першочергових заходів по дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні "Шатун", який нібито був розрахований на період з листопада 2016 по березень 2017 року. Серед них також було представлено план про федеральний статус Закарпаття.

Зі свого боку, Служба безпеки України призначила експертизу цього нібито е-mail листування Суркова. За словами керівника апарату голови СБУ Олександра Ткачука, зміст окремих обнародуваних файлів співпадає з матеріалами, які вилучалися СБУ під час обшуку у рамках кримінального провадження, пов'язаного з розслідуванням сепаратистських рухів на Закарпатті.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-