Геращенко розповіла, як Чуркін їй

Геращенко розповіла, як Чуркін їй "закрив рота" на дебатах в ООН

Укрінформ
Перший заступник голови Верховної Ради України Ірина Геращенко вважає, що треба з усіх трибун говорити про порушення прав жінок і дітей внаслідок російської агресії на Донбасі, оскільки  в міжнародних структурах дуже мало інформації про це.

Про це вона написала у Фейсбуці за результатами зустрічі у штаб-квартирі ООН з виконавчим директором "ООН - Жінки" Фумзіле Мламбо-Нгука та дискусій в офісах Спеціального представника Генсека ООН з питань сексуального насильства в конфліктах та Спецпредставника Генсека ООН з питань дітей та збройних конфліктів.

"В усіх цих структурах дуже мало інформації про справжній стан речей на окупованих територіях Донбасу, отже, всі порушення прав дітей і жінок з боку РФ на Донбасі, втягування їх у конфлікт не відображені в щорічних доповідях Генсека, і це неправильно. Надала спецпредставникам фактаж, запросила відвідати Україну, висловила позицію, що насильство над жінками і дітьми з боку окупантів на Донбасі має бути відображено в щорічній доповіді. На жаль, війна зараз іде і в Європі! І розв'язала цю війну РФ", - написала Геращенко.

Вона зауважила, що всіх присутніх на відкритих дебатах дуже здивувала поведінка постійного представника РФ при ООН і Радбезі ООН Віталія Чуркіна, який не дав їй права на репліку.

"Дипломати з інших країн були вражені і пообіцяли українській стороні перевірити регламент, чи таке взагалі можливо, бо ж на їхній пам'яті головуючий уперше відмовив у репліці після своїх хамських випадів на адресу України і заявив, що ви отримаєте право на репліку після 100 виступаючих. Що ж, це всі помітили, а значить, усі зрозуміли, що шокуючі цифри про українські втрати внаслідок російської агресії - правда", - зазначила віце-спікер.

Геращенко також акцентувала увагу на тому, що українська проблематика звучала тільки в її виступі, "і це жах, що навіть європейські країни не до кінця усвідомлюють, що в Європі є справжня війна, від якої страждають жінки і діти, яких вбивають з російської зброї, гвалтують, залякують, хапають у полон".

"Це означає, що ми маємо довбати найконсервативніші структури, кричати про Україну з усіх трибун, не дати їм забути про страждання українців, бо це і є мрія Кремля: заговорити, заколисати, а як хтось їм про їх беспредельство нагадує, то заткнути рота", - резюмувала вона.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-