Найбільший супротив люстрації чинять органи фіскальної служби - Мін’юст

Найбільший супротив люстрації чинять органи фіскальної служби - Мін’юст

Укрінформ
Лідерами в супротиві процесу люстрації залишаються органи фіскальної служби України.

Про це заявила директор Департаменту з питань люстрації Міністерства юстиції України Тетяна Козаченко на прес-конференції в Укрінформі.

“Лідерами в супротиві очищенню залишаються органи фіскальної служби, податкові органи. Кількість посадовців, які підлягають люстрації, у цих органах найвища. Тому і показники щодо люстрації осіб в органах ДФС також найвищі - 258 осіб, які займали найвищі державні посади в податкових і митних органах”, - сказала Козаченко.

Водночас, за її словами, 8 посадовців органів ДФС досі залишаються на своїх посадах, попри те, що відповідають критеріям, передбаченим законом про очищення влади.

Так, на переконання представника Мін’юсту, органами ДФС було фактично знівельовано частину закону про люстрацію щодо майнової перевірки. Наразі за таким критерієм люстровано лише 111 осіб, які насправді не пов’язані з гучними прізвищами чи корупційними скандалами, які мали місце у країні.

“Інститут люстрації не повинен забезпечувати реформу у країні. Він дає можливість кадрового оновлення і усунення від державних посад тих осіб, хто має відповідний досвід, що становить загрозу дуже крихкому демократичному суспільству. У країні має запрацювати прийняте антикорупційне законодавство і нові антикорупційні органи, у тому числі електронне декларування, яке покликане продовжити роботу інститутів очищення влади у державі”, - наголосила Козаченко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-