Пайфер розповів, чого чекати Україні в разі обрання Клінтон або Трампа

Пайфер розповів, чого чекати Україні в разі обрання Клінтон або Трампа

Укрінформ
Українське питання в наступній адміністрації Білого дому матиме кардинально різні перспективи в разі обрання президентом Гілларі Клінтон або Дональда Трампа – від надання зброї України до зближення позицій США з російським керівництвом.

Таку оцінку висловив у вівторок у кулуарах конференції в Вашингтоні колишній посол США в Україні Стівен Пайфер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я думаю, якщо оберуть її (Клінтон – ред.), ви побачите продовження поточної зовнішньої політики, навіть, можливо, з більшим супротивом по відношенню до Росії", - зауважив дипломат.

Він висловив переконання, що в такому разі в новій адміністрації може бути навіть переглянута можливість надання Україні летальної військової допомоги. Водночас, як зазначив Пайфер, рішення Білого може змінитися й зараз, в залежності від розвитку ситуації на місцях. Однак, за його словами, президент Обама досі є "достатньо обережним" у цьому питанні.

"Я сподіваюсь, що президент Клінтон – у разі її обрання – змінить погляд (на забезпечення України зброєю – ред.), оскільки я думаю, що здатне допомогти підвищити можливості українських військових щодо стримування подальшої агресії Росії та сепаратистських сил, а також усунути військовий варіант та поліпшити перспективи для справжніх переговорів", - зауважив експерт.

Якщо ж американські виборці оберуть Трампа, подальші кроки цього політика можна спрогнозувати, враховуючи кілька моментів з його кампанії, зазначив дипломат. Насамперед, це позиція кандидата-республіканця, яка свідчить про його зацікавленість Росією й водночас ігнорування ним агресивної поведінки РФ протягом останніх трьох років.

"Якщо Трамп продовжить ту політику, про яку він заявив зараз, я думаю, це послабить позиції України",- зауважив Пайфер. Він також висловив переконання, що такий підхід буде помилкою не тільки по відношенню до України, але й у контексті всієї політики Заходу до такого роду агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-