Латвія про повернення €50 мільйонів

Латвія про повернення €50 мільйонів "Сім'ї": даний випадок не є особливим

Укрінформ
Державна поліція Латвії прокоментувала процедуру можливого повернення Україні конфіскованих раніше €50 млн, які незаконно переказало в латвійські банки оточення Януковича.

Про це повідомили кореспондентові Укрінформу в прес-службі Держполіції Латвії, відповідаючи на запитання, яка процедура передачі цих грошей.

"Ваше запитання стосується Кримінально-процесуального закону Латвії, де ця процедура відрегульована (глава 27. Дії із злочинно нажитою власністю; глава 59. Хід дій, що стосуються злочинно нажитого майна). Цей випадок не є особливим. Це стандартна процедура, яка застосовується і у випадках, якщо є зарубіжний елемент розслідування, і у випадках, коли йдеться про місцеві злочини", - повідомили в Держполіції.

Раніше в ЗМІ з'являлася інформація про конфіскацію в Латвії €50 млн з рахунків українських чиновників-втікачів часів Януковича. За припущеннями, ця сума могла бути конфіскована з рахунків колишнього першого віце-прем'єра Сергія Арбузова. Ще раніше була інформація про розслідування по рахунках у латвійських банках "гаманця" Януковича Сергія Курченка. У Латвії підтверджують, що ці гроші пов'язані з Україною і були конфісковані у рамках спеціальної процедури, без кримінального вироку.

У вівторок з'явилося повідомлення з посиланням на заступника генерального прокурора Євгена Єніна, що ГПУ і Мін’юст формують переговорну групу, яка поїде в Латвію добиватися повернення конфіскованих €50 млн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-