Климпуш-Цинцадзе: Російських військових, що атакують наші позиції, знаємо поіменно

Климпуш-Цинцадзе: Російських військових, що атакують наші позиції, знаємо поіменно

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр із питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе обговорила з міністром оборони Польщі Антонієм Мацаревичем питання проведення спільних військових навчань та співпрацю України з НАТО.

Зустріч відбулася у Варшаві під час робочого візиту українського віце-прем'єр-міністра до Польщі, повідомляє Урядовий портал.

"Співрозмовники, зокрема, обговорили спільні військові навчання та євроатлантичну інтеграцію України", - зазначається у повідомленні.

Климпуш-Цинцадзе висловила вдячність польській стороні за реабілітацію українських військових у медичних закладах Польщі, а також поінформувала про перехід української армії на контрактну основу. 

Вона також детально розповіла про активність РФ на Донбасі та в Криму, зауваживши, що Україні добре відомо, яку зброю росіяни туди завозять, які військові частини задіяні в агресії проти України. 

"Ми поіменно знаємо російських військових, які керують армійськими корпусами, що атакують наші позиції", - сказала Климпуш-Цинцадзе.

Мацеревич, у свою чергу, підкреслив, що нормалізація справ у Європі неможлива без виведення російських військ з України. 

"Польща ніколи не погодиться з тим, що міжнародні справи можуть вирішуватися військовими методами. Ми будемо підтримувати всі зусилля, щоб відновити територіальну цілісність України. Ми підтримуємо санкції проти Росії і найближчу співпрацю України і НАТО", - запевнив він.

Окрім цього, Мацаревич наголосив на тому, що Польща дуже зацікавлена в розвитку економічної співпраці з Україною. Сторони домовилися про поглиблення кооперації в аерокосмічній та військово-промисловій галузях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-