Парубій сказав, коли нардепам знов уріжуть зарплати

Парубій сказав, коли нардепам знов уріжуть зарплати

Оновлено
Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій переконаний, що наразі не час для підвищення заробітної плати народним депутатам, і пообіцяв внести зміни до постанови, яка передбачає збільшення окладів парламентаріїв.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Національної ради реформ, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я глибоко усвідомлюю, що високий рівень заробітних плат для народних депутатів, для державних чиновників - це є, перш за все, антикорупційна ініціатива і це підтверджують всі наші європейські експерти. І я впевнений, ми повинні іти по тому шляху, але, разом з тим, коли ідеться про сьогоднішній день, я вважаю, це рішення є і надмірним, і передчасним», - підкреслив спікер.

Парубій зазначив, що постанову про збільшення розміру заробітних плат народним обранцям не підписуватиме й наступного вівторка, 1 листопада на пленарному засіданні парламент внесе до неї зміни.

За його словами, ці зміни стосуватимуться впорядкування заробітних плат депутатам, але без їх підвищення.

«Була наша давня ідея, щоб ми впорядкували виплату заробітних план. І Апарат Верховної Ради України підготував проект постанови, у якому передбачено виплату зарплат народним депутатам України згідно закону, бо останніх 15 років, на жаль, це відбувалося за підписом Голови Верховної Ради... На жаль, у тому буремному обговоренні під час обговорення на бюджетному комітеті група народних депутатів вийшла з ініціативою не тільки впорядкувати, а ще й суттєво підняти заробітну плату», - пояснив Парубій, звідки пішла ідея про підвищення зарплат парламентаріям.

Нагадаємо, народні депутати ухвалили постанову № 5000-П, якою підвищили собі заробітну плату з 1 листопада 2016 року. Так, посадовий оклад спікера Верховної Ради має становити 30 мінімальних зарплат, першого віце-спікера – 28, віце-спікера – 28, голови комітету, лідера фракції (депутатської групи) – 27, першого заступника голови, заступника голови, секретаря комітету, першого заступника голови, заступника голови фракції – 26, голови підкомітету комітету та члена комітету – 25 мінімальних зарплат.

Прем`єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що при доопрацюванні проекту Державного бюджету на наступний рік Кабінет міністрів не підтримає ініціативу депутатів щодо підвищення зарплат народним обранцям практично вдвічі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-