Безвіз для України можуть проголосувати до 24 листопада - євродепутат

Безвіз для України можуть проголосувати до 24 листопада - євродепутат

Укрінформ
Доповідач з візового питання у Європарламенті Марія Габріел заявляє, що питання надання Україні безвізового режиму може бути проголосоване у ЄП до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада, проте спершу свою позицію у цьому питанні має узгодити Рада ЄС.

Про це вона повідомила у розмові з DW.

Габріел зазначила, що "м'яч зараз на боці Ради ЄС, яка має ухвалити рішення", після чого розпочнуться переговори між основними європейськими інституціями - Європейською комісією, Європарламентом та Радою ЄС. 

"Ми отримали певні сигнали сильної політичної підтримки від деяких лідерів держав та друзів України, які, я сподіваюсь, вплинуть на прийняття Радою ЄС швидкого і справедливого рішення для українських громадян", - заявила Габріел, утім, не уточнивши при цьому, наскільки швидко це може відбутися.

Як пояснила євродепутат, після ухвалення рішення Радою ЄС переговори можуть відбутися "справді швидко" і голосування на пленарному засіданні ЄП може відбутися щойно буде узгоджений спільний текст. 

"Наступна пленарна сесія розпочинається 21 листопада, і тоді, теоретично, настане час (для ухвалення рішення - ред.)", - зазначила Габріел.

Як повідомлялося, 23 жовтня Президент України Петро Порошенко заявив, що ЄС має надати Україні безвізовий режим до саміту ЄС-Україна, який відбудеться 24 листопада 2016 року у Брюсселі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-