Кувейт страждав від режиму Саддама, як Україна через Путіна - Джапарова

Кувейт страждав від режиму Саддама, як Україна через Путіна - Джапарова

Укрінформ
Перший заступник міністра інформаційної політики України Еміне Джапарова в рамках участі у 44-тій конференції Генеральної Асамблеї Федерації арабських інформаційних агентств (FANA) у Кувейті провела зустріч із заступником міністра закордонних справ у європейських справах Валідом Аль-Хубейзі.

Про це повідомляє прес-служба МІП.

"Кувейт пережив окупацію так само, як сьогодні переживає Україна. Режим Саддама так само, як режим Путіна, вказав про особливі зв'язки та належність територій до великих материнських країн та возз'єднання з ними - Ірак та РФ відповідно. Окупація українських територій триває й досі. Крим перетворено на зону, де немає свободи. На Донбасі й досі гинуть українці. Нам так само, як колись Кувейту, необхідна міжнародна підтримка та допомога, без якої впоратися важко", - навела аргументи під час зустрічі Джапарова.

За словами заступника міністра закордонних справ Валіда Аль-Хубейзі, Кувейт став однією з держав, що засудили анексію Криму в рамках резолюції ГА ООН в 2014 році. "Для нас питання територіальної цілісності країн та повага до цього – є ключовим принципом міжнародних відносин. Наша історія тому свідчення. Тому український статус Криму для нас залишається фундаментом взаємин із Україною", - наголосив Аль-Хубейзі.

Джапарова розповіла йому про ситуацію на Донбасі та в Криму, зокрема у відношенні до корінного населення півострова – кримських татар-мусульман, з яких намагаються зробити "екстремістів" та "терористів", забороняючи органи самоврядування, обшуками мечетей, медресе, будинків, політичними переслідуваннями, вбивствами, зникненням людей, катуваннями в якості помсти за публічну та одностайну позицію щодо анексії Криму Росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-