Берлін припускає, що Путін може

Берлін припускає, що Путін може "зістрибнути" з домовленостей – Гопко

Укрінформ
Німецька сторона зараз працює над концепцією озброєної поліцейської місії ОБСЄ на Донбасі.

Про це, як повідомила в інтерв'ю кореспонденту Укрінформу у ФРН голова Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганна Гопко, їй сказали німецькі партнери під час переговорів у понеділок в Берліні. Це ж підтвердив агентству і учасник переговорів з німецького боку.

«Зараз у них якась велика дискусія про те, наскільки Путін насправді після тих домовленостей, які були досягнуті в Берліні, не зістрибне, а почне обговорювати (цю тему)», - зазначила Гопко.

Вона підкреслила, що після Берлінської зустрічі аналітики, експерти ФРН повинні сідати і розробляти таку концепцію, яка влаштовувала б усіх. І сторони-учасниці конфлікту, і всі 57 країн ОБСЄ, які ухвалюють рішення консенсусом. Депутат Верховної Ради України вважає, що рішення буде обговорено у Відні «на одній з найближчих зустрічей».

Візит глави парламентського комітету до Берліна, під час якого вона зустрілася, у тому числі, з радником з зовнішньополітичних питань канцлера Крістофом Хойсгеном і начальником відділу країн Східної Європи у відомстві федерального канцлера Кнутом Абрамом, держсекретарем МЗС Маркусом Едерором, покликаний вкотре довести необхідність поліцейської місії.

Україна, нагадала Гопко, відправляла ще півроку тому власне бачення місії, в яку могли б входити від 2 тисяч до 12 тисяч поліцейських, які повинні б були забезпечувати безпеку і під час виведення військ, і підготовки і проведення виборів, а також контролю на кордоні.

Повне інтерв'ю з головою Комітету Верховної Ради у закордонних справах Ганною Гопко читайте незабаром на сайті Укрінформу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-