Панама вирішує, чи давати Каськіву статус політичного біженця - Єнін

Панама вирішує, чи давати Каськіву статус політичного біженця - Єнін

Укрінформ
Панама розглядає клопотання про надання екс-голові Держагентства з інвестицій та управління національними проектами України Владиславу Каськіву статусу політичного біженця.

Про це повідомив у коментарі Укрінформу заступник генпрокурора Євген Єнін.

"Наразі Панама розглядає клопотання про надання Каськіву статусу політичного біженця. За нормальною процедурою це триває півтора місяця, але якщо він не буде оскаржувати. У нас немає ілюзій, що він не вдасться до чергового затягування процесу. У такому разі клопотання може розглядатися до шести місяців. Після цього буде поновлено екстрадиційну перевірку, яка триває до трьох місяців. Відповідно, це все триватиме до дев'яти місяців", - сказав він.

Єнін розповів, що Генпрокуратура спільно з панамськими партнерами встановлює наявність активів Каськіва на території цієї держави, аби арештувати їх у разі знаходження.

Заступник генпрокурора нагадав, що Каськів зараз перебуває під домашнім арештом і двічі на тиждень відвідує місцевий відділок поліції.

Як повідомляв Укрінформ, Каськів з 23 грудня 2010 по 15 березня 2014 року очолював Державне агентство з інвестицій і управління національними проектами України. За даними МВС, під його керівництвом Держінвестпроект використав кількасот мільйонів гривень не за цільовим призначенням.

Каськіву повідомили про підозру за ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) і ч.2 ст. 366 (службова фальсифікація) Кримінального кодексу у рамках розгляду справи про розкрадання державних коштів у 2012-2013 роках на 7,5 млн грн щодо укладеного Каськівим договору про надання рекламних послуг.

8 вересня Каськіва затримали у Панамі. Панамський суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави на суму $600 тис. і обмежив його пересування в Панамі. Каськів подав клопотання про політичний притулок.

На початку жовтня Каськів вніс і вийшов на волю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-