Лише народовладдя є шляхом до кардинальних змін в Україні - Маломуж

Лише народовладдя є шляхом до кардинальних змін в Україні - Маломуж

Укрінформ
Народні збори України, які відзначають першу річницю створення, наразі уже діють у 18 областях держави.

Про це заявив голова Вищої ради Народних зборів України, генерал армії України Микола Маломуж під час круглого столу в Укрінформі.

"Ми сьогодні розпочинаємо не просту прес-конференцію, а ми говоримо навіть про свято, пов’язане із першою річницею створення Народних зборів України. Це свято народовладдя, тому що пов’язане з тим, як розбудовує народ своє життя, свою владу, своє майбутнє, як генеруються кращі сили для цього, і що треба зробити для цього нам - реальним господарям землі, але це повинно проходити через ту модель, яка забезпечує реальне народовладдя. Будемо очолювати мирні процеси, демократичні, у рамках Конституції, але зміни будемо творити ми - Народні збори України", - сказав Маломуж.

За його словами, модель народовладдя наразі проходить процес становлення, але саме вона має перспективу, аби народ став реальною нацією і самостійно вирішував, як жити у селі, місті, області і в цілому у державі.

"Нам треба було намітити той стратегічний шлях, який би привів до системних змін, у першу чергу в наших головах. Тобто, у нашій культурі, ментальності, баченні, як ми повинні жити і для цього сформувати відповідні механізми. Ніхто за нас - ні президенти, ні урядовці цього не зроблять, поки ми не станемо господарями у себе в селі, селищі, місті і на всеукраїнському рівні. Сьогодні ми говоримо про те, що цей рух якраз розпочався. Це рух якісних змін у суспільстві. Виходячи з тих проблем, які ми сьогодні бачимо, відповідно зароджуються нові сили, які не скорилися ні зовнішньому агресору, ні внутрішній корупції, ні безкультур’ю", - підкреслив він.

Маломуж розповів, що рівно рік тому представники 139 всеукраїнських громадських організацій, які представляють практично усі регіони держави, об’єдналися у Народні збори України. Усі ці люди мають новітнє бачення розвитку суспільства і держави.

"Керівники держави взяли на себе зобов’язання: і в стратегічному форматі, і в форматі відновлення миру, у форматі нової економіки, боротьби з корупцією, формуванні народних правоохоронних органів, які б дали реальну боротьбу з злочинністю, але цього не відбулося. Ми сьогодні говоримо про мир і безпеку, але бачимо, що ситуація зайшла у глухий кут. Навіть останні зустрічі у Берліні показали, що нових підходів і реального виходу немає, і практично йде потужний тиск на Україну щодо виконання Мінських угод, і досить часто в інтересах Російської Федерації. Але, не даючи модель виходу із ситуації, а даючи модель здачі територій, консервації конфлікту і формування дестабілізуючого фактору на своєму рівні", - зауважив Маломуж.

Таким чином, на переконання голови Вищої ради НЗУ, наразі перед народом України постає завдання ефективно проводити самоорганізацію і відпрацьовувати модель контролю влади. Так, Народні збори уже відпрацювали формат нової економічної політики України, нову модель безпеки і оборони, аграрного сектору, а також розробили програми щодо боротьби зі злочинністю. На цю тему зараз готується низка форумів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-