Гроші для партій: дві парламентські сили залишилися без

Гроші для партій: дві парламентські сили залишилися без "державної копійки"

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що за III і IV квартал 2016 року державне фінансування статутної діяльності в сумі 141 млн 647 тис. грн отримали чотири із шести політичних партій, представлених у Верховній Раді України.

Про це повідомляється на сторінці НАЗК у Фейсбуці.

"Станом на 24 жовтня поточного року державне фінансування отримали "Народний фронт" - 50 млн 272 тис. грн, партія "Блок Петра Порошенка" - 49 млн 543 тис. грн, Об'єднання "Самопоміч" - 24 млн 923 тис. грн, Радикальна партія Олега Ляшка - 16 млн 907 тис. грн", - йдеться у повідомленні.

Політична партія "ВО "Батьківщина" не отримала коштів внаслідок того, що, відповідно до вимог чинного законодавства, не подала пакет документів вчасно. Після отримання повного пакету документів рішення про надання фінансування буде розглянуто на засіданні НАЗК. Ще одна парламентська партія - "Опозиційний блок" - відмовилась від державного фінансування.

Як повідомлялося, починаючи з 2016 року політичні партії почали отримувати державне фінансування статутної діяльності відповідно до Закону України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання політичній корупції".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-