Агресія проти України: до санкцій ЄС приєдналися ще п’ять країн - Могеріні

Агресія проти України: до санкцій ЄС приєдналися ще п’ять країн - Могеріні

Укрінформ
П'ять країн - Чорногорія, Албанія, Ліхтенштейн, Норвегія, Україна - приєднались до прийнятого у вересні рішення ЄС продовжити санкції, запроваджені проти осіб та установ, причетних до посягання на незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Про це повідомляється у заяві Високого представника ЄС з питань зовнішньої політики та безпеки Федеріки Могеріні, оприлюдненій у понеділок.

"Країни-кандидати Чорногорія та Албанія та країни EFTA (Європейська асоціація вільної торгівлі - ред.), члени Європейської економічної зони Ліхтенштейн та Норвегія, а також Україна приєдналися до цього рішення", - йдеться у заяві.

Як зазначається, ці країни забезпечуватимуть, щоб їхня національна політика відповідала рішенню Ради ЄС. У ЄС привітали це рішення.

Як повідомляв Укрінформ, 15 вересня Євросоюз продовжив на подальші шість місяців – до 15 березня 2017 року – застосування обмежувальних заходів проти осіб та установ, які причетні до посягання на територіальну цілісність, суверенітет і незалежність України. До санкційного списку, який передбачає замороження активів та заборону на поїздки, входять 146 осіб та 37 організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-