У Раді ЄС пояснили, що гальмує безвіз для України

У Раді ЄС пояснили, що гальмує безвіз для України

Укрінформ
У Євросоюзі питання скасування візових вимог українським громадянам поки що не просувається через відсутність домовленостей між Радою ЄС і Європарламентом щодо нового механізму призупинення безвізових режимів для усіх третіх країн.

Про це власному кореспонденту Укрінформу у Брюсселі повідомив офіційний співробітник Ради Євросоюзу.

«Не маю жодних новин про безвізовий режим для України. Переговори щодо нового механізму призупинення безвізових режимів ще тривають. Без рішення про новий запобіжний механізм питання безвізового режиму порушене не буде», - розповів співрозмовник агентства.

Напередодні Президент України Петро Порошенко в інтерв'ю телеканалам заявив, що документи щодо надання Україні безвізового режиму з Європейським Союзом будуть підписані і ратифіковані Європарламентом до 24 листопада - дати саміту Україна-ЄС.

Як повідомляв Укрінформ, 26 вересня профільний комітет Європарламенту схвалив пропозиції Єврокомісії про скасування візових вимог для громадян України.

Наразі у законодавчому органі ЄС є переважна більшість для ухвалення відповідної законодавчої резолюції про безвізовий режим для України. За політичними та експертними оцінками, у найкращому випадку безвізовий режим для українців може запрацювати до кінця року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-