МЗС викликає

МЗС викликає "на килим" сирійського дипломата через заяви про Крим

Укрінформ
Міністерство закордонних справ України викликало тимчасово повіреного у справах Сирії в Україні для роз’яснень заяв спікера сирійського парламенту про визнання Криму російським та висловили йому рішучий протест.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу речник МЗС Мар'яна Беца. 

"20 жовтня МЗС викликало тимчасового повіреного у справах Сирії в Україні для висловлення рішучого протесту та отримання пояснення щодо висловлювань спікера сирійського парламенту у питанні приналежності Криму. Така заява є недружнім кроком щодо нашої країни і викликає глибоке обурення. Було чітко наголошено, що Крим був, є і лишається частиною України відповідно до міжнародного права. Це підтверджено резолюцією Генасамблеї ООН від 27 березня 2014 року про територіальну цілісність України", - наголосила речник МЗС.

Відповідаючи на уточнююче запитання кореспондента, якою може бути відповідь, вона зауважила, що важко сподіватись на позитивну відповідь через відносини керівництва Сирії з РФ. 

Нагадаємо, що 19 жовтня голова сирійського парламенту Хадія Аббас в інтерв'ю російському телаканалу заявила, що у Сирії визнають Крим невід'ємною частиною Росії. 

Президент Сирії Башар Асад активно співпрацює з Кремлем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-