Берліну передували 14 розмов та зустрічей у Нормандському форматі – Порошенко

Берліну передували 14 розмов та зустрічей у Нормандському форматі – Порошенко

Укрінформ
Протягом жовтня-листопада українська сторона провела 14 телефонних розмов та зустрічей у Нормандському форматі.

Про це заявив у неділю Президент України в інтерв'ю українським телеканалам, яке транслювалося "Україною" повідомляє кореспондент Укрінформу.

"За жовтень-листопада у нас відбулося 14 телефонних розмов і зустрічей. І після цих консультацій було прийнято рішення, що напередодні Ради Європейського Союзу керівники Німеччини і Франції будуть мати можливість поінформувати про поточний стан ситуації, як щодо імлементації Мінських домовленостей, так і щодо ситуації в Сирії", - зазначив Президент, коментуючи підготовку до саміту у Берліні.

Він підкреслив, що Україна завжди була готова і налаштована на діалог у Нормандському форматі. "Ви пам’ятаєте, що ще на початку серпня я заявив, що ми готові взяти участь у саміті "Великої двадцятки" в Гуанджоу і там провести зустріч у Нормандському форматі. Ви пам’ятаєте, що тоді від цього відмовилася Росія, вони сказали, що це, напевно, є кінець Нормандського формату, що вони більше не будуть брати участь і не бачать у цьому сенсу. Але все відбулося з точністю до навпаки", - наголосив Порошенко.

Глава держави зазначив, що основна частина переговорів у Берліні була присвячена питанням безпеки. "Ми демонструємо, що Україна дуже відповідально ставиться до імплементації Мінських домовленостей. У той же час, по безпековій частині не зроблено майже нічого. І це презентується нашим партнерам, країнам ЄС. І це є важливою аргументацією щодо необхідності продовження режиму санкцій, якщо не буде продемонстрований прогрес у цьому питанні", - заявив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-